Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

0 «Δημοκρατική» ενημέρωση και ελληνικός μικρόκοσμος


Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η ενημέρωση στην τηλεόραση δεν είναι τίποτα άλλο από παραπληροφόρηση. Τα σημαντικά θέματα αποκρύπτονται και υπερτονίζονται άλλα δευτερευούσης σημασίας με τρόπο μάλιστα κουτσομπολίστικο και μονόπλευρο. Μόνο μέσω διαδικτύου δύνανται να ενημερωθούν, όσοι πολίτες γνωρίζουν έστω τον στοιχειώδη χειρισμό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα και την χώρα μας.

Πόσο λίγο ανέδειξαν π.χ. τα κανάλια την κρίση των Η.Π.Α., στις οποίες οι διαφωνίες αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις όλο τον πλανήτη βάσει της αρχής του ντόμινο; Άγνοια ή σκοπιμότητα... μήπως και «φθαρεί» η εικόνα της «απόλυτης υπερδύναμης»; Όπως και να έχουν τα πράγματα εδώ ασχολούμαστε κλασσικά με το αν θα γίνουν εκλογές ή όχι, αν χαμηλώσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τι φαγητό τρώνε στις φυλακές οι προσφάτως συλληφθέντες κ.ο.κ. Ποιότητα δημοσιογραφίας!

Για να αναφερθούμε και εμείς λίγο στον ελληνικό μικρόκοσμο, συνεχίζεται η κόντρα για το ποιος θα εκμεταλλευτεί περισσότερο την ιστορία της Χ.Α. Οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές «ευρωπαϊκές δυνάμεις» συνεχίζουν να μιλούν για τα δύο άκρα με σκοπό να παρουσιαστούν, όπως έχουμε γράψει , ως μετριοπαθής εναλλακτική λύση σταθερότητας. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναδειχθεί σε κόμμα που έρχεται να φέρει την «πραγματική δημοκρατική αλλαγή» στην χώρα με «πάταξη του φασισμού» και «κοινοβουλευτικό έλεγχο» των πάντων.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι στον αντίποδα φαίνεται να επιθυμούν στην παρούσα φάση σταθερότητα στην χώρα. Μέχρι στιγμής δείχνουν ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση Σαμαρά, ωστόσο στην Ουάσινγκτον κρατούν πάντα ζεστό το χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ. Η άνοδος της Χ.Α. απειλούσε κατά κάποιον τρόπο τις εκλογικές ισορροπίες στην Ελλάδα, γι” αυτό τον λόγο ίσως ευσταθούν τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, για διεθνείς πιέσεις αναφορικά με την δραστική αντιμετώπιση της εν λόγω οργάνωσης, κόμματος, παράταξης (όπως θέλετε πείτε την).

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του στο εξωτερικό σε περίπτωση που αποτελέσει την επόμενη κυβερνητική λύση, αν και όπως ανέφερε μεταξύ αστείου και σοβαρού ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πρέπει να γίνει… λιγότερο αριστερός. Αγκάθι παραμένουν ορισμένες «ακραίες» συνιστώσες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα στην Κουμουνδούρου.

Το βέβαιο είναι ότι την ώρα που λαμβάνουν χώρα πολιτικάντικες ζυμώσεις εντός συνόρων και τα κανάλια προβάλλουν σ” αυτήν την κατεύθυνση καθημερινά το θέμα της Χ.Α., οι δανειστές ζητούν κι άλλα σοβιετικά μέτρα κατά της ιδιοκτησίας, του ελεύθερου επαγγέλματος, μισθωτών και συνταξιούχων, ενώ παράλληλα το γεωπολιτικό παιχνίδι φουντώνει με συνεχείς προκλήσεις απέναντί μας, μιας Τουρκίας που βλέπει να καταρρέει και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου.

Μένετε ενημερωμένοι! Το διαδίκτυο, παρότι περιέχει κι αυτό άφθονες πηγές προπαγάνδας, έχει γυρίσει μπούμερανγκ στην παγκόσμια διαπλοκή, διαθέτοντας ακόμα ελεύθερες φωνές σωστής πληροφόρησης. Μέχρι να αρχίσει να πέφτει και εδώ άφθονη «δημοκρατική» λογοκρισία!






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου